UUTTA! Briox Connect yhdistää mikroyritykset ja kirjanpitäjät – ilmaiseksi. Tutustu »

close
28. elokuu 2018

Yrittäjä, tarvitsetko tulevaisuudessa kirjanpitäjää?

Sähköinen kirjanpito on tätä päivää. Se mahdollistaa paljon kustannustehokkaamman taloushallinnon kuin perinteiset kirjanpitomenetelmät. Mutta mitä sähköinen kirjanpito oikeastaan on ja miten se vaikuttaa yrittäjän taloudenhallintaan?

Sähköinen kirjanpito on tätä päivää. Se mahdollistaa paljon kustannustehokkaamman taloushallinnon kuin perinteiset kirjanpitomenetelmät. Mutta mitä sähköinen kirjanpito oikeastaan on ja miten se vaikuttaa yrittäjän taloudenhallintaan? Sähköiseen kirjanpitoon kuuluu laaja kirjo erilaisia toimintoja, joista tärkeimmät ovat ehdottomasti osto- ja myyntilaskujen käsittely, reaaliaikainen raportointi sekä varsinainen kirjanpito. Uusien järjestelmien käyttö on helppoa myös sellaiselle yrittäjille, joka ei välttämättä ymmärrä kirjanpidosta mitään. Kirjanpitoaineisto löytyy yhdestä ja samasta paikasta. Käyttäjän on siten helppo pysyä koko ajan kartalla yrityksensä taloudellisesta tilanteesta. Edellä käsiteltyjen perustoimintojen lisäksi sähköiseen taloushallintoon kuuluu valtava kirjo myös muita toimintoja. Sähköiset järjestelmät ovat tehneet mm. matkalaskujen käsittelystä, palkanlaskennasta ja asiakkuuksienhallinnasta ketterää. Sähköisillä kirjanpidon järjestelmillä myös näiden käsittely on mahdollista keskittää yhteen paikkaan. Vaikka käyttäisit monia eri ohjelmistoja, on tiedonsiirto useimpien välillä tehty hyvin helpoksi.

Kirjanpito huomenna

On mahdotonta sanoa, miltä tavat tehdä kirjanpitoa näyttävät tulevaisuudessa, mutta todennäköisesti vallitseva trendi jatkuu ja kirjanpito automatisoituu entisestään. Automatisaation suunta saattaa olla esimerkiksi se, että järjestelmät osaavat lukea suoraan dokumenteista (kuten kuiteista) kaiken oleellisen tiedon, eikä sinun tai varsinkaan kirjanpitäjäsi tarvitse syöttää tietoja enää manuaalisesti kirjanpitoon. Todennäköisesti myös järjestelmät tulevat kommunikoimaan yhä paremmin keskenään. Käyttäjien tulee olemaan entistä helpompaa siirtää tietoja järjestelmästä toiseen ilman turhia välivaiheita. Koska tavat hoitaa kirjanpitoa helpottuvat alati radikaalisti, herääkin kysymys:

Tarvitaanko tulevaisuudessa kirjanpitäjiä?

Vaikka kirjanpitojärjestelmien käyttö olisi kuinka helppoa tahansa, niin yksi asia on varma: kirjanpitäjiä tarvitaan ehdottomasti myös tulevaisuudessa. Kuka tahansa voi käyttää helppokäyttöistä järjestelmää. Suurimmalta osalta kuitenkin puuttuu ymmärrys siitä, mitä niillä ihan oikeasti tehdään. Tarjolla on jo sähköisiä ratkaisuja, joissa voit hoitaa hallitusti koko kirjanpidon. Mikään ei kuitenkaan voi korvata kirjanpitäjien asiantuntemuksellaan tuomaa arvoa yrittäjille. Yrittäjän kannattaa ehdottomasti ulkoistaa kirjanpito myös tulevaisuudessa pätevälle ammattilaiselle. Voit tehdä kehittyneillä työkaluilla kätevästi pohjatyön, mutta varsinainen kirjanpito on syytä siirtää asiantuntijalle. Ulkoistaminen palvelee yrittäjää kahdella tavalla: ensinnäkin kirjanpitäjän palveluiden hyödyntäminen takaa sen, että yrityksen talous on turvallisissa käsissä. Toisekseen yrittäjälle jää näin enemmän aikaa keskittyä ydinliiketoimintansa hoitamiseen. Järjestelmien kehittyminen tarkoittaa todennäköisesti sitä, että kirjanpitäjien rooli tulee muuttumaan merkittävästi. Tehokkaiden kirjanpitojärjestelmien ansiosta kirjanpitäjien aikaa tulee vapautumaan paperien pyörittelystä, numeroiden naputtelusta ja muista rutiininomaisista hommista. Vapautuneella ajalla kirjanpitäjät voivat esimerkiksi kohdistaa palveluitaan enemmän kallisarvoisen neuvonnan suuntaan. Jo nykyään ulkopuolinen kirjanpitäjä on monissa yrityksissä käytännössä talouspäällikön roolissa. Tämä trendi tulee todennäköisesti vain yleistymään.  Talouspäällikkönä kirjanpitäjä voi tarjota palveluinaan enemmän neuvonantoa ja opastusta, mikä tukee hänen asiakkaiden menestymistä. Kirjanpitäjäsi osaaminen esimerkiksi verotusasioissa on jatkossakin kallisarvoista. Voi olla, että tilitoimistot laajentavat tulevaisuudessa palveluiden kirjoaan aivan uusille alueille. Tulevaisuudessa tilitoimistot saattavat tarjota kirjanpidon lisäksi esimerkiksi HR- ja lakiasiainpalveluita. Oli kehityssuunta mikä tahansa, niin tulemme ehdottomasti aina tarvitsemaan talouden ammattilaisia. --- Monien ohjelmistojen välinen yhteistyö on jo nyt hyvin pitkälle kehittynyttä, kuten Brioxin ja Holvin kumppanuus. Holvin ja Brioxin yhdistelmällä kirjanpitoaineisto muodostuu itsestään Holviin, mistä se on helppo siirtää napin painalluksella itse kirjanpitovaiheeseen Brioxiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että varsinainen kirjanpito hoituu pitkälti automatisoidusti. Lue lisää Holvin ja Brioxin yhteistyöstä!

Mukavaa, että olet kiinnostunut Brioxista!

Jätä yhteystietosi tai soita meille suoraan numeroon 094 241 11 50. Kuulemisiin!

Lisää nimesi

Lisää sähköpostiosoitteesi

Lisää puhelinnumerosi

Ehdot tulee hyväksyä, jotta pääset jatkamaan

Jokin meni pieleen tietoja lähettäessä.

Varaa ohjelman esittely

Varaa esittely jättämällä yhteystietosi tai soittamalla meille numeroon 094 241 11 50.

  • done Keskustele henkilökohtaisesti asiantuntijamme kanssa
  • done Räätälöity esittely, joka vastaa teidän tarpeitanne
  • done Maksuton
  • done Ei velvoita teitä mihinkään

Esittely on tarkoitettu tilitoimistoille ja kirjanpitäjille, jotka haluavat sähköistää toimintaansa enemmän.

Lisää nimesi

Lisää sähköpostiosoitteesi

Lisää puhelinnumerosi

Ehdot tulee hyväksyä, jotta pääset jatkamaan

Jokin meni pieleen tietoja lähettäessä.

Kenelle haluat ostaa?

Asiakkaalleni

Tilitoimistot voivat helposti lisätä uusia asiakkaita ja paketteja suoraan ohjelmassa.

Yritykselleni

Jos olet yrittäjä ja haluat käyttää Brioxia, kirjanpitäjäsi auttaa sinut alkuun. Ellei sinulla tällä hetkellä ole tilitoimistoa, löydät hyvän tilitoimiston täältä.

Kenelle haluat ostaa?

Asiakkaalleni

Tilitoimistot voivat helposti lisätä uusia asiakkaita ja paketteja suoraan ohjelmassa.

Yritykselleni

Jos olet yrittäjä ja haluat käyttää Brioxia, kirjanpitäjäsi auttaa sinut alkuun. Ellei sinulla tällä hetkellä ole tilitoimistoa, löydät hyvän tilitoimiston täältä tai voit ostaa Brioxin suoraan verkosta oheisen linkin kautta.

Kenelle haluat ostaa?

Asiakkaalleni

Tilitoimistot voivat helposti lisätä uusia asiakkaita ja paketteja suoraan ohjelmassa.

Yritykselleni

Jos olet yrittäjä ja haluat käyttää Brioxia, kirjanpitäjäsi auttaa sinut alkuun. Ellei sinulla tällä hetkellä ole tilitoimistoa, löydät hyvän tilitoimiston täältä tai voit ostaa Brioxin suoraan verkosta oheisen linkin kautta.